Landgoed Diependal

Rust en ruimte

 

Erfgoedlogies Diependal is gelegen op het landgoed Diependal aan de rand van het Hijkerveld.

Dit natuurgebied is een van de meest uitgestrekte heidegebieden van Drenthe waar u alle seizoenen volop kunt genieten van de natuur. Zelfs tot ver aan de horizon ziet u nauwelijks sporen van de bewoonde wereld.
Stichting Het Drentse Landschap beheert dit weidse veld dat aan alle kanten overgaat in het bos.

 

De B&B is een perfecte uitvalsbasis om het mooie Drenthe te ontdekken en te genieten van natuur en cultuur.

 

De nabijgelegen stad Assen is ook zeker een bezoek waard, met het Drents Museum, gezellige terrassen, diverse restaurants en winkels.

 

Langs Erfgoedlogies Diependal lopen een aantal wandelroutes o.a het Drenthepad, Roots Het langste  natuurpad van Nederland en verschillende fietsroutes. (Fietsknooppunt 08), Beilerdingspelroute, fietsroute Hijkerveld, etc.

 

Voor vogelliefhebbers is het genieten op Diependal. Op ongeveer 35 minuten lopen bevindt zich de bijzondere Vogelkijkhut Diependal. Via een 162 meter lange ondergrondse tunnel kunt u ongestoord vogels bekijken. Daarnaast staat ook fotohut Diependa, een unieke plek voor natuurfotografen voor het fotograferen van watervogels vanaf de waterspiegel.

 

Vogelreservaat Diependal is een prachtig gebied voor vogelexcusies. Zie www.Birds4you.nl

 

In de B&B is uitgebreide informatie aanwezig over wandel- en fietsroutes en andere toeristische trekpleisters en uitjes in Drenthe zoals Musea, beeldentuinen, galeries, etc.

 

 Erfgoedlogies Diependal Oranjekanaal NZ 48 9415 TR Hijken Midden-Drenthe

0592 268 268 info@erfgoedlogies-diependal.nl